Skip to content

Utorak. 23.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Probudio sam se ovog dana. Svjestan sam misli koje nastanjuju moje srce. Otvaram ruke moleći Duha da mi pomogne spoznati volju Očevu za svoj život. Isus u Evanđelju kaže: “Kad se molite, ne izgovarajte isprazne riječi” (Matej 6: 7). Shvaćam da se molitva ne odnosi toliko na govor, koliko na slušanje. Molim Duha da me podigne iz sna, dajući mi dar da pažljivo slušam glas Boga koji mi govori. Svoju mi ljubav prenosi u tišini, u stvaranju koje se raduje i jeca i u braći i sestrama koja se raduju i plaču. Prikazujem svoj dan za žene žrtve nasilja, kao i za pripremu Svjetskog dana mladih 2023.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

„Kad Gospodin dovodi do poziva, mislite ne samo na ono što jeste, već na sve ono što možete, zajedno s njim i s drugima, postati“ (Papa Franjo, Christus vivit, br. 289). Nada je siguran pečat Božjih stvari. Stoga Božji poziv u životu uvijek projicira srce prema budućnosti, uvijek tako da mu se možemo pridružiti. Ako me nešto obeshrabri ili ostavi malo izgubljenog, sjetim se Božje nade da će me pozvati u život. Zamišljam nježan i pun nade način na koji Bog gleda na moj život i na to odgovaram s radošću.

S Isusom u noći

Zaključi svoj dan. Zahvali Bogu na onome što si dobio od njega. Pregledaj lica žena koje su ostavile traga na tebi. Jesi li se pobrinuo za njih? Jesi li ih gledao srcem ili površno? Kakav je bio tvoj odnos, geste i riječi prema njima? Treba li nekome isprika od tebe? Ne zaboravi voditi računa o onome što zaista cijeniš. Razgovaraj o svemu tome s Gospodinom i zatraži pomoć za sutra. Zdravo Marijo…