Skip to content

Utorak, 22.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali na potencijalu koji ovaj dan započinje rasti s Kristovim poslanjem koje nas poziva da „sve što želite da drugi čine vama, činite to drugima“ (Mt 7, 6, 12-14). U svojim vezama razmišljaš li o tome ili sebične želje stavljaš na prvo mjesto? Zatraži ovu milost za ovaj dan i imaj na umu da će prva osoba koja će imati koristi biti ti, a svojim ćeš svjedočenjem nadahnuti druge. Krist to nudi tako da mladi ljudi koji se vjenčaju odrastaju u velikodušnoj ljubavi. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak kako bi se odmorio u Bogu. Oni koji se pripremaju za brak trebaju rasti u velikodušnoj, strpljivoj, vjernoj ljubavi, stvorenoj u kontaktu unutar i izvan kuće, s bližnjim. „Ljubav razbija lance koji nas čine izoliranima i odvojenima; umjesto njih gradi mostove. Ljubav nam omogućuje stvaranje jedne velike obitelji, u kojoj se svi možemo osjećati kao kod kuće … Ljubav odiše suosjećanjem i dostojanstvom “(Papa Franjo). Kako se nosiš sa svojim lancima? Činiš li za druge ono što bi želio da drugi čine tebi? Ovo putovanje je dugo, iskoristi ga i moli za izazov mjeseca.

S Isusom u noći

Odmori se danas popodne i upij darove koji su ti dani. Pogledaj ljude koji su ti uljepšali dan u svjetlu Duha. Je li ti netko bio posebno težak ili neprijateljski raspoložen? Pokušavaš li to opravdati pokušajem da vidiš njegovu dobru stranu ili strogo vodiš računa o njegovim manama i grijesima? Moliš li za njih ili ih kritiziraš? Zamoli za oproštenje ako danas nisi doživio Očeve milosrdne oči i nagradi svoje jutro pomažući onima koji započinju put braka da spoznaju radost predaje u međusobnom suosjećanju. Zdravo Marijo.