Skip to content

Utorak, 19.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro 

Započni svoj dan dobre volje nudeći svoj život Gospodinu. „Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote. Tako, Sin Čovječji gospodar je subote! “(Marko 2: 23-28). Što je najvažnije i važno u tvojem životu? Zahtijevaš li nepotrebno poštivanje zahtjeva, pun tjeskobe i potražnje, ili se ponašaš nježno i pratiš procese? Postupaj s drugima s ljubavlju. Sjetit se da je „Milosrđe glavna zraka koja održava život Crkve“ (papa Franjo). Ponudi svoj dan za Papinu nakanu.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana 

Budi svjestan da hodaš s Isusom i napravi stanku da bi ga prepoznao u svoje doba. Papa Franjo kaže nam da smo „stvoreni za ljubav, u svakome od nas postoji zakon ljubavi: izaći iz sebe i pronaći u drugome rast svog bića“. Drugi nam pomažu da se humaniziramo, postavljaju nam ograničenja, pokazuju nam uspjehe, ispravljaju nas i pomažu nam da se vratimo na put. Bez drugih gubimo sebe. Osiguravaš li mjesta za svog susjeda u svom životu? Zahvaljuješ li im?

S Isusom u noći 

Pronađi tihi kutak i pripremi se za pregled dana i budi zahvalan na onome što si u njemu dobio. S kime si bio danas? Jesi li uspio gajiti poštovanje prema drugima? Jesi li ga primio onakvim kakvo jest ili si ga namjeravao promijeniti prema svom mišljenju? Budi zahvalan za one ljude koji ti donose pomoć koje možda nisi svjestan i donesi odluku imati sutra susretljiv stav. Zdravo Marijo…