Skip to content

Utorak, 18.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan slaveći Gospodina. „Oče, proslavi svoga Sina.“ (Ivan 17, 1-11). Stavi u molitvu ono što danas imaš na dnevnom redu, ljude koje ćeš susresti, poslove koje ćeš raditi. Ponudi svoju dostupnost Gospodinovoj misiji i svemu što će se danas dogoditi u tvom životu. Traži milost da sve što činiš ima za cilj jedino proslavu Gospodina. Podijeli svoju molitvu na društvenim mrežama.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

U svojoj molitvi tijekom dana ili u popodnevnim satima, budi zahvalan za ono što si živio do sada. Jesi li uspio svoje današnje nakane primijeniti u praksi? Meditiraj s papom Franjom: “Kad prepoznamo moralnu dimenziju ekonomskog života, sposobni smo djelovati s bratskom ljubavlju, želeći, tražeći i štiteći dobro drugih i njihov cjeloviti razvoj.” Kako sam koristio svoje darove i talente danas? Jesu li služili dobru drugih? Zahvali na susretu s Isusom i nastavi s dnevnim zadacima.

S Isusom u noći

Pronađi mirno mjesto, zaustavi se i promatraj ljude koji su prošli tvoj dan. Jesi li inzistirao na srdačnom postupanju, posebno s onima s kojima imaš poteškoća? Jesi li se ikad zaustavio da bi vidio njegovu svijetlu stranu i što možeš naučiti od njega ili nje? Papa nas uči da zanemarivanje njegovanja i održavanje ispravnog odnosa sa susjedima uništava naš unutarnji odnos sa nama samima, s drugima, s Bogom i sa zemljom. Zamoli za oprost ako osjećaš potrebu i zapiši područja na kojima se možeš poboljšati za sutra.

Zdravo Marijo…