Skip to content

Utorak, 16.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Primi dan sa zahvalnošću i pouzdanjem da se Gospodin brine za tebe i sve bez iznimke. „Zašto govorite da nemate kruha? Zar još ne razumijete i ne shvaćate? Zar vam je srce otvrdnulo? Zar kod očiju ne vidite? Zar kod ušiju ne čujete? Zar se ne sjećate koliko košara punih ulomaka digoste kad razlomih pet kruhova na pet tisuća ljudi? ” (Marko 8: 14-21). Koje te stvari danas brinu? Koje te poteškoće muče? Pregledaj vremena kada je Gospodin bio prisutan u tvom životu pomažući ti u poteškoćama. On je Dobri pastir, ništa ti ne nedostaje! On nudi tvoj život za nakanu mjeseca i povjerenja.

Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Odmori se danas popodne kako bi uskladio srce i promatrao kako dan prolazi. Papa Franjo kaže nam da “ustrajan i hrabar dijalog nije vijest poput nesuglasica i sukoba, ali diskretno pomaže svijetu da živi bolje, puno više nego što mi shvaćamo.” Nametneš li svoje misli drugima ili znaš kako slušati? Jesi li ispunjen strepnjama u dijalozima ili dopuštaš braći da razgovaraju i izražavaju se dajući vrijeme i strpljivo? Dijalog stvara jedinstvo uz poštivanje različitosti. Obnovi svoje prikazanje za žene ušutkane nasiljem, lišene dijaloga koji popravlja i oslobađa.

S Isusom u noći

Odvoji malo vremena da budeš nasamo s Isusom. Udahni duboko i saberi se. Kako si uzimao u obzir žene koje si danas susreo? Jesi li cijenio njihovu prisutnost? Jesi li se dobro brinuo o ženama s kojima si se susretao? Želiš li od Boga tražiti oprost? Budi miran u ovo doba i zamoli Boga da te zagrli u svojoj ljubavi, a također zamoli Boga da zagrli svaku ženu ma gdje ona bila. Zapiši svrhu za sutra. Zdravo Marijo…