Skip to content

Utorak, 15. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

“Tko se uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen” (Mt 23,12). Iako često čujemo ovaj evanđeoski paradoks, on je uvijek upečatljiv izazov: da, i ja mogu ući u ovu veliku avanturu civilizacije ljubavi, ovu revoluciju nježnosti. Daj mi malo svoje milosti, Gospodine, da znam zaštititi ono što je dobro za moje najmilije, da znam poduzeti radnje koje će pridonijeti ispunjenju onih kojima služim. Moja molitva pozdravlja sreću koju daješ onima koji se uzdaju u tebe. Hvala Ti, Gospodine, što podižeš ponizne.

S Isusom tijekom dana

„Znakovi Božjeg djela u sadašnjem vremenu služe nam kao poticaj. Moraju se prepoznati, izbjegavajući da horizont bude zaklonjen negativnim aspektima. Upravo je u toj perspektivi sveti Ivan Pavao II zabilježio geste dobrodošlice i obrane ljudskog života, širenje osjetljivosti suprotne ratu i smrtnoj kazni, sve veću pozornost na kvalitetu života i ekologiju i konačno, širenje bioetike kao promišljanje i dijalog o temeljnim etičkim problemima koji se tiču života čovjeka” (papa Franjo).

S Isusom u noći

Zahvaljujem ti, Gospodine, za život svijeta. Za život primljen na ovaj dan: gledam uzastopne sate, pregledavam svoje misli, svoje postupke, svoje susrete, svoje hobije. Hvala ti za ono što je učinilo da život raste. Hvala ti, Bože života, što si mi dao mjesto u životu. Je li bilo manje veličanstvenih trenutaka kada se nisam otvorio tvojoj prisutnosti? Ako sam nekoga pogledao prema njegovoj sirovoj vanjštini, ako sam pokvario zadatak koji sam mogao izvršiti, molim za oprost. Dođi, Gospodine, osvijetli naše živote.