Skip to content

Utorak, 15.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas imaš novu priliku služiti mladim ljudima koji trebaju otkriti bračnu ljepotu. “Kršćanski parovi boje sivo u javnom prostoru, ispunjavajući ga bojom bratstva, socijalne osjetljivosti, obrane krhkog, svijetleće vjere, aktivne nade. Njegova se plodnost širi i prevodi na tisuće načina kako Božju ljubav učiniti prisutnom u društvu “(papa Franjo). Ako voliš samo one koji tebe vole, kakvu nagradu zaslužuješ? “(Matej 5: 43-48). Želiš li surađivati s ovim izazovom prikazujući putovanje za njega?

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se na trenutak u Gospodinu gledajući lica onih koji su s tobom na putu. Tko su oni? Jesi li svjestan vrijednosti koju svaki ima pred Bogom? Univerzalno bratstvo je shvaćati koliko vrijedi ljudsko biće, koliko vrijedi čovjek, uvijek i u bilo kojim okolnostima “(papa Franjo). Danas možeš ponuditi prijateljsku gestu, možeš biti ruke, uši, biti Isusovo lice za njih, čak i ako ti nisu toliko bliski. Prihvati ovaj Božji poziv prije nego što nastaviš rutu dana i prikaži ga za mlade koji se pripremaju za brak.

S Isusom u noći

Ostavi sadašnje aktivnosti kako bi se pribrao i zahvali na danu koji završava. Jesi li iskazivao dobrodošlicu u  obitelj i sa drugima? Proširuješ li svoj krug naklonosti ili si se samo otvorio vlastitim naklonostima? Papa nas podsjeća da se “otvorenost posebno izražava u gostoljubivosti … Kad obitelj dočekuje i izlazi prema drugima, posebno prema siromašnima i napuštenima”. Donesi svoju odluku da rasteš u velikodušnoj otvorenosti i moli da oni koji se pripremaju za brak žive široku predaju.

Zdravo Marijo…