Skip to content

Utorak, 12.10.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na današnji dan koji počinje, dolazim pred tebe, Gospodine, kako bi me naučio bogatstvu unutarnjeg života. “O, farizeji! Premda čistite čašu i posudu izvana, iznutra ste ispunjeni pljačkom i zlom. “(Lk 11, 39). Predstavljam ti svoje golo srce kako bi u njemu stanovao i preobrazio ga. Učini me novim, osvijetli moje sjene tako da daje svjetlo drugima i djeluje kao vatra koja pali druge vatre. Daj mi svog Duha da od mene učini ono što želiš. Prikazujem ti sve kroz što prolazim danas za Papinu nakanu.

S Isusom tijekom dana

Uzimam trenutak odmora od svojih zadataka kako bih postao svjestan da izvor moje službe i rada leži u Gospodinu. Priča o evangelizaciji započinje strastvenom potragom za Gospodinom koji nas poziva i želi ući u odnos sa svima na onom mjestu gdje se nalazi prijateljstvo i dijalog. Apostoli su prvi shvatili da se čak sjećaju dana i sata u kojem su se susreli: “Bilo je to oko četiri sata popodne.” (Papa Franjo). Zahvaljujem ti, Gospodine, što si izašao i susreo me. Daj mi milost da te navijestim u svim svojim popodnevnim zadaćama.

S Isusom u noći

Utišaj svoje srce i budi zahvalan na ovom danu. Koji su ljudi danas sudjelovali u tvom radu? Jesi li se mogao otvoriti takvim susretima ili je zbog straha i zatvorenosti bilo teže? Kakva je tvoja otvorenost za Duha Svetoga? Tražiš li često prisutnost Duha da te učini mjestom misionarskog učeništva i predaje onima oko tebe? “Božje nas poslanje poziva da pređemo od onog što je strašno i zatvoreno do onog što je ponovno otkriveno i obnovljeno darom Njega samog.” Isus te želi obnoviti. Jesi li ganut da mu dopustiš da bude kormilom tvojeg broda? Odredi određeno rješenje za sutra. Zdravo Marijo…