Skip to content

Utorak 12.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Gospodine, danas želim služiti svojim susjedima, da ih moje ruke  zagrle i da mi se noge kreću prema njima. Želim započeti ovaj dan približavanjem onima koji me trebaju. Učini me voljnim i spremnim služiti drugima. ” „Stigoše  u Kafarnaum. Odmah u subotu uđe Isus u sinagogu i poče učiti.“ (Marko 1: 21-28). “Sam Isus je Očeva samilost prema nama” (papa Franjo). Baš kao što je to učinio Isus, i tvoj život neka bude izraz Očeve ljubavi. Prinesi sve svoje molitve i patnje za Papine nakane.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Započni svoje popodne dajući si vremena da svoje srce uskladiš s Isusovim. Nakana mjeseca pomaže nam da produbimo svoje stavove o bratstvu. „Dobri Samaritanac odražavao je da je postojanje svakoga od nas povezano s postojanjem ostalih: život nije vrijeme koje prolazi, već vrijeme susreta“ (Papa Franjo). Iskoristi popodne i uloži svoje srce u svaki susret sa svojim susjedom; Neka se nitko ne oprosti od tebe, a da za svoje poslijepodne nije dobio malo mira, radosti i olakšanja. Voljeti druge je odluka.

S Isusom u noći

Pregledaj što si doživio od izlaska sunca do sada. Pogledaj ljude koje si upoznao, mjesta koja si posjetio, aktivnosti koje si radio. Zahvali Bogu na svima i svemu što si susreo. Iskoristi ovaj trenutak da pregledaš lica onih koji su prošli kroz tvoj dan i blagoslovi ih kako bi dali svoje živote Gospodinu. Odluči se brinuti o njima tako što ćeš ih uključiti u svoje molitve. Zdravo Marijo…

Prevela: Nelica Validžić
translator