Skip to content

Utorak, 11.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro
Svanuo je novi dan. Pred sobom imaš novi poklon. Zahvali na danu. Današnje nas evanđelje podsjeća da nismo sami: „Ako ja ne odem, Branitelj neće doći k vama.“ (Ivan 16, 5-11). Kakav je tvoj odnos sa Duhom Svetim? Je li Duh dovoljno prisutan u tvom svakodnevnom životu? Zahvali Duhu jutros na njegovoj stalnoj tihoj prisutnosti i zamoli ga da ohrabri i usmjeri sve tvoje misli, riječi i postupke danas. Danas prikaži sve svoje napore za papine nakane.
Oče naš …
S Isusom tijekom dana
Zastani kako bi procijenio stanje svog srca. Papa Franjo podsjeća nas da su “stotine milijuna ljudi još uvijek zaglibili u krajnjem siromaštvu i nedostaje im hrane, stanova, medicinske skrbi, škola, struje, čiste vode i odgovarajućih i neophodnih sanitarnih usluga”. Jesu li to možda neke stvarnosti koje papa opisuje oko tebe? Kakva je bila tvoja reakcija i djelovanje kada si danas naišao na bilo koju od ovih stvarnosti? Zamoli Gospodina za milost da tvoje uši i srce budu pažljivi na vapaj tolikih muškaraca i žena koji pate oko tebe.
S Isusom u noći
Odmori se kako bi zaključio dan. Usredotoči se na svoje disanje. Proživi dan u mašti slijedeći stvari s kojima si morao raditi. Budi zahvalan na sredstvima nadohvat ruke: odjeći, hrani, stvarima oko kuće. Na čemu još posebno želiš biti zahvalan? Postoje li stvari koje ti ne pomažu, odvlače pažnju ili te vežu? Zamoli za oprost i planiraj dijeliti ono što imaš.
Zdravo Marijo….