Skip to content

Utorak, 1. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Novi mjesec započinje s novom nakanom za ljudski život koju stavljamo pred Boga s papom Franjom, moleći da pred novim bioetičkim izazovima kršćani nastave molitvom i djelovanjem braniti dostojanstvo cijelog ljudskog života. Gospodine, blagoslovi ovu molitvu. Pomozi nam da uočimo kako nam tvoj način davanja prioriteta najmanjem među nama pomaže da obuzdamo vlastitu želju za osvajanjem putem naše tehnologije. U suštini, “Oni koji su prvi bit će posljednji i posljednji će biti prvi” (usp. Mk 10,31): među posljednjima, pogledaj one čiji se životi manipuliraju, simboliziraju i svode na stvar. Gospodine, ne zaboravi ih.

S Isusom tijekom dana

Pandemija je stavila znanstvenu zajednicu u potragu za pronalaženjem načina za odgovor na koronavirus. S tim u vezi, papa Franjo je poručio katolicima da ne djeluju “samo na način da prevladaju virus, niti da se vrate na status quo prije pandemije. To bi bio poraz. Umjesto toga, moramo se suočiti s dubokim uzrocima koje je kriza otkrila i pojačala: siromaštvo, društvene nejednakosti, raširenu nezaposlenost i nedostatak pristupa obrazovanju.” Gospodine, razvijaj naš duh, naše srce i našu motivaciju.

S Isusom u noći

Gospodine, uzdam se u tebe. Želim proslaviti tvoje prebivanje u našim ljudskim srcima: neka ovo slavlje bude lijepo u službi drugih i veza koja nas povezuje. Gledam dan koji se završava: kakva me to radost prožimala? Radost trenutka odmora u danu? Radost zdravlja koja mi omogućuje da radim i molim? Životno okruženje u kojem mogu cvjetati? Susreti koji su me dirnuli u srce? Avantura s tobom na slavu, u mojoj kršćanskoj misiji? Znam da si prisutan, Gospodine. Oče naš…