Skip to content

Utorak, 08.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Probudi se s oduševljenjem u ovaj novi dan. Čeka te nova misija: “Svjetlost koja je u vama mora zasjati pred očima ljudi” (Matej 5, 13-16). Svjetlost je život koji nosiš u sebi kako bi zarazio druge. Primi ovo Svjetlo nov, kako bi raspalio entuzijazam oko sebe. Iskoristi ovu nakanu kako bi je živio u zajedništvu s mjesečnom nakanom da podržiš mlade ljude pozvane na brak u njihovoj svakodnevnoj borbi za otkrivanje ljepote ovog dara.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se u svom danu. Pronađi kutak mira. Papa Franjo poziva nas da otkrijemo Svjetlost koja se krije u svakome od nas, vjerujući u skriveni potencijal naše braće. U vezama, “povjerenje prepoznaje svjetlost koju je Bog upalio, koja se skriva iza tame ili žar koji još uvijek gori pod pepelom” (papa Franjo). Što bi promijenio u načinu na koji vidiš druge? Kako bolje percipirati skrivena svjetla? Nastavi putovanje s ovom nakanom, tako da mladi koji će se vjenčati uzajamno prepoznaju svjetlost svoje druge osobe.

S Isusom u noći

Završi svoj dan zazivanjem Duha da razdvojiš ono što je bilo Svjetlost i ono što te je zasjenilo. U kojim si situacijama iskusio svoju tamnu i onu drugu stranu? Bi li mogao vidjeti svoje sjene s milošću? Budi hrabar, Bog je vjeran i voli te unatoč tvog grijeha. Zamoli za oprost ako tvoja tama nije dopustila da se pojavi Svjetlost koja je u tebi, napusti se s povjerenjem shvaćajući svrhu sutrašnjice. Prikaži to tako da mladi koji se vjenčaju budu vjerni i integriraju slabosti supružnika u Svjetlost koju svaki od supružnika nosi u sebi. Zdravo Marijo…