Skip to content

Utorak, 05.10.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započinjem novi dan, spreman biti s Isusom. Živimo u svijetu koji je uvijek pun smetnji. Molim Gospodina da mi udijeli milost da otkrijem i znam izabrati najbolje stvari koje ću voljeti i slijediti kako bih bio spreman za svoju misiju. “Marta, Marta, zabrinuta si i brineš se oko mnogih stvari. Potrebna je samo jedna stvar. Marija je odabrala bolji dio i to joj se neće uzeti ”(Lk 10: 41-42). Dopuštam li u svom odnosu s Isusom da me u trenutnom svakodnevnom životu pokrene njegova ljubav? Zahvaljujem Isusu što mi je omogućio da ga upoznam i sudjelujem u evangelizaciji s njegovom misijom suosjećanja prema svijetu. Oče naš ….

S Isusom tijekom dana

Odmorim se kako bih bio s Isusom koji mi je povjerio svoju misiju da se svima obznani. Papa Franjo kaže: “Svojim svjedočanstvom ovom svijetu donosimo nadu koja nam je dana kroz vjeru. Misionarska priroda Crkve nije pokušaj da se nametne ideja; radije, to je svjedočanstvo života koje svijetli put koji donosi nadu i ljubav. ” Dopuštam li Duhu da vodi moj način života i služenja? Prenosim li Isusovo suosjećanje? Neka moj stav bude otvoren drugima, promičući Evanđelje. Obnavljam svoju predanost mjesečnoj molitvenoj nakani.

S Isusom u noći

Budi zahvalan na ovom danu koji se bliži kraju. Tijekom cijelog tvog dana Otac je zvao tvoje srce s malim detaljima i želi da ga čuješ i slijediš. Kako mu odgovaraš? Uzmi kratke stanke tijekom dana kako bi razmislio o tome što proživljavaš i posveti tome pozornost. Želiš li biti posebno zahvalni na bilo kojoj dobivenoj milosti? Jesi li otkrio neke situacije koje zahtijevaju ispravljanje? Zabilježi što će ti pomoći. Pripremi se za svoju misiju sutra! Zdravo Marijo…