Skip to content

Utorak, 01.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dan primi sa zahvalnošću slušajući Riječ koju Isus ima za tebe: “Podajte caru carevo, a Bogu što je Božje.” (Mk 12, 13-17). Careva slika je na novčiću, a Gospodinova je u tvojem srcu. Jesi li mu spreman dati ono što jesi i što imaš? Vidiš li lice Boga u svom pratitelju na putu? Pozvan si ovog mjeseca na suradnju s mladima kojima je potrebna podrška zajednice kako bi otkrili ljepotu braka. Za ovu nakanu ponudi svoje putovanje.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se danas popodne da bi se zadubio u ono što Papa kaže: “Unatoč mnogim znakovima krize u braku, želja za obitelji ostaje živa, posebno među mladima, a to motivira Crkvu” (Papa Franjo). Brak ne izlazi iz mode. Što možeš učiniti da poboljšaš ove vrijednosti u svojoj obitelji? Prikaži ovo za mlade ljude koji se vjenčaju i ponovno pokreni svoje putovanje u tu svrhu.

S Isusom u noći

Odaberi tihi kutak za pregled svog dana i budi zahvalan na malim detaljima koje ti je Bog dao. Pogledaj one s kojima živiš, obitelj, susjede … Prihvaćaš li ih onakve kakvi jesu ili želiš da se ponašaju ili djeluju na određeni način? Što bi mogao promijeniti da poboljšate svoje odnose? Papa nas uči da „Ljubav vodi prema tome da druge prihvaćamo kao dio ovoga svijeta, čak i kad djeluju na drugačiji način nego što bismo mi željeli“. Razgovaraj s Bogom i obveži se rasti u strpljivom prihvaćanju drugih. Zamoli i za milost za one koji će se vjenčati.

Zdravo Marijo…