Skip to content

Svijećnica, utorak 2.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prigrli novi dan, otvoren Gospodinovom djelovanju. Obrati pažnju na dnevne događaje kako bi otkrio kako Gospodin pokušava doći do tebe kroz njih. Nauči uživati u stvarima, obraćajući pozornost na to kako živiš, kontemplirajući u svojim postupcima i prikazujući svoj dan za ozlijeđene žene. Otkrivanje “okusa” u stvarima znači živjeti mudro. „Dijete je raslo i jačalo i napunjalo se mudrošću i milost je Božja bila na njemu “(Luka 2: 22-40).

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se kako bi sreo Gospodina i vidio kako prolazi tvoj dan. Papa nam kaže da je “svako nasilje nad ženama skrnavljenje Boga, rođenog od žene”. Otvori svoje srce ženama koje trpe nasilje i koje su ušutkane u svojoj boli. „Marija, naša Majka, pomaže ženama koje pate i preobražavaju srca njihovih počinitelja. Pomozi mi da budem znak mira među ljudima koji kroz moje geste otkrivaju tvoju nježnost i suosjećanje. ” S ovom željom u srcu nastavi svoj dan.
S Isusom u noći

Uđi u popodnevnu tišinu razmišljajući o Isusovoj Majci u podnožju križa. Slušaj s njom patnju tolikih žena na svijetu, a posebno onih koje su blizu. Jesi li uspio suosjećati s određenim gestama ili si bio ravnodušan? Što im možeš ponuditi? Razgovaraj s Bogom i obveži se da ćeš sutra izabrati djela ljubavi koja će se utjeloviti prema njima. Zdravo Marijo…