Skip to content

Subota, 6.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prihvati novi dan dostupan da ga proživiš suosjećajnim pogledom suočen s poteškoćama, onako kako Gospodin vidi. „Kad iziđe iz lađice, vidje silan narod i sažali se nad njima, jer su bili kao ‘ovce bez pastira’, te ih poče učiti dugo.“ (Marko 6: 30-34). Suosjećanje je osjećaj koji se rađa iz naše dubine i navodi nas da djelujemo u korist svih. Osjećaš li samilost prema krhkosti svoje braće? Kako se ponašaš kad te drugi ljudi prekidaju ili odvlače od tvojih planova?

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Nađi vremena danas popodne za susret s Gospodinom. Donesi svom srcu nakanu molitve koju nam predlaže Franjo. „Postoje majke koje riskiraju krenuti na bolna putovanja kako bi očajnički pokušale dati bolju budućnost plodu svoje maternice i koje se smatraju brojevima“ (papa Franjo). Koliko ih se ne sluša ili ne prati u njihovim potrebama. Pregledaj svoje stavove i pronađi danas raspoloživost za slušanje najbližih. Ponovo započni svoj dan sa željom da rasteš u otvorenosti.
S Isusom u noći

Gospodin te poziva da ga otkriješ u svom životu kroz one koji su uz tebe. Odvoji nekoliko trenutaka za razmišljanje i prepusti se iznenađenju onim što ti Bog želi pokazati o ženskom licu. Čemu te je naučio danas? Kakve osjećaje je to u tebi probudilo? Zapiši najznačajnija sjećanja na žene kojima se diviš. Kakvo su ti učenje ostavili? Razgovaraj s Ocem o svojim iskustvima i zatraži pomoć da započneš novi tjedan u divljenju Božjem daru. Zdravo Marijo…