Skip to content

Subota, 5. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Crkva danas nudi evanđelje drago papi Franji: Levijev poziv, i poziv grešnika. „Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike“ (Mt 2,17b). Hvala ti, Gospodine, što si pokazao milosrđe prema Mateju. Kao uzoran učenik, čuo je tvoj poziv i odgovorio na njega bez kompromisa. Hvala i za papu Franju, dobrog pastira na tvoju sliku. Povjeravam ti nakanu koju nam ovaj mjesec preporučuje: da, suočeni s novim izazovima bioetike, kršćani uvijek promiču obranu života kroz molitvu i djelovanje.

S Isusom tijekom dana

„Rastući tempo tehnoloških i znanstvenih inovacija i globalizacija s jedne strane umnožavaju interakcije između kultura, religija i različitih znanja, a s druge, između brojnih dimenzija ljudske obitelji i doma. Stoga je hitno potrebno intenzivirati proučavanje i suočavanje s učincima ove evolucije društva; tehnološko razumijevanje koje može uspostaviti antropološko razumijevanje toga koje je jednako ovom povijesnom izazovu” (papa Franjo). Na mojoj razini, zabrinut sam zbog ovog velikog izazova. Što bih želio podijeliti o tome? A kome mogu reći?

S Isusom u noći

Osvrćući se na prošli dan, zahvalan sam. Otkrivam Boga prisutnog, kroz poziv grešnika, koji sam ja; do zadanog vremena, jer je novi dan dar iz Njegove ruke. Nastojim bolje uočiti Božji dar danas. Je li On bio u tišini ili u govoru? Jesam li bio u mirnom odvijanju svojih aktivnosti ili sam bio u ludilu? Zahvaljujem ti, Gospodine, za ono što je bilo lijepo. Molim za oprost radi moje grubosti. Daj da se pripremim sutra živjeti u radosti uskrslog Isusa. Zdravo Marijo…