Skip to content

Subota, 30.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Primi novi dan i živi ga otvoreno za druge i sa željom da stvoriš bratstvo. “Tko je ovaj da mu se čak i vjetar i more pokoravaju?” (Marko 4: 35-41). Gospodin stavlja mir u naša srca, u oluje koje proživljavamo. Zamoli Gospodina danas da utiša unutarnje glasove koji te obeshrabruju, optužuju ili ometaju prijateljstvo s Isusom. Valovi tvog života i vjetar koji pokreće tvoj brod nemaju zadnju riječ, jer Gospodin donosi mir. Zamoli ga da bude prisutan u tvojem čamcu!

Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Gospodin danas hoda s tobom, zastani da bi ga prepoznao u tim malim, ali značajnim detaljima. „Voljeti najneznačajnije od ljudskih bića kao brata, kao da postoji samo on na svijetu, ne gubi vrijeme“ (papa Franjo). Provedi vrijeme danas poslijepodne na stvari koje malo tko vidi; obrati pažnju na detalje koje samo nježno srce opaža: ljepotu cvijeta, osmijeh brata, stopala koja te podupiru, tlo po kojem hodaš, stranca koji prolazi pored tebe. Prigrli svu stvarnost i ponudi je Gospodinu!

S Isusom u noći

Pregledaj lica onih koje si susreo ovog dana. Koji su te susreti usrećili, a koji ne? Misliš li da netko treba od tebe tražiti oprost? Jesi li imao stav milosrđa ili si bio sklon razdoru? Hodanje s drugima Božji je dar. Budi zahvalan na ljudima u svom životu. Zamoli Gospodina za milost da ih vidiš onako kako ih on vidi i neka ti cilj bude brinuti za njih. Zdravo Marijo…