Skip to content

Subota, 29.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Pred tobom je novi početak, novi dan za život ujedinjen s Isusom. Budi spreman svjedočiti Ga tamo gdje je to potrebno. Slijediti Isusa podrazumijeva da nas ponekad ispituju kao kršćane. Isusa su također pitali: “S kojom vlašću radiš ove stvari?” (Marko 11, 27-33). Vodi Isusa bez straha u sve sredine u kojima se danas krećeš i ponašaj se uvijek s njegovom nježnošću i milosrđem. Danas prikaži sve svoje misli, svoje riječi i svoje postupke za nakanu koju nam papa Franjo predlaže za ovaj mjesec.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Usred putovanja odvoji trenutak šutnje za osobni susret s Isusom. Pregledaj što si dosad doživio. Jesi li oko sebe pronašao bol, patnju, samoću, potrebu? Kakva je bila tvoja reakcija na ovu situaciju? Jesi li to ignorirao? Jesi li do sada svoj dan proživio siromašno i jednostavno? “Novac mora služiti, a ne vladati!” (papa Franjo) Pregledaj svoj život u svjetlu misli pape Franje. Zahvaljuj na iskustvu i traži oprost. Danas još uvijek ima vremena za poboljšanje! Obnovi svoj cilj.

S Isusom u noći

Dan završava. Potraži mjesto za otkrivanje i budi zahvalan na Božjoj ljubavi. Kako si koristio i materijalne i duhovne darove koje ti je Gospodin dao? Jesi li ih mogao trezveno koristiti ili si trošio vrijeme i talente ne vodeći računa o drugima ili okolini? Imaj na umu da “Ako se osjećamo prisno vezani za sve što postoji, trijeznost i briga spontano će niknuti.” Ako vidiš da to nisi uzeo u obzir, zamoli za oprost i obveži se za sutra.

Zdravo Marijo…