Skip to content

Subota, 25.09.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj dan s Isusom koji otkriva svoju ljubav do samog kraja kako bi je mogao pronaći u svemu i uživati u njegovoj bliskoj prisutnosti. “Sin čovječji bit će predan ljudima” (Lk 9,44). U Njemu se otkriva i predaje najveća ljubav. Gospodin je danas u tvojim rukama. Što želiš učiniti s Njim? Primaš li ga u svojim patnjama, kroz stvaranje koje vapi, ili ga ostavljaš prikovanog na križ? Hrani se danas njegovom ljubavlju kako bi volio njegovim suosjećajnim srcem. Prikaži svoj dan.

S Isusom tijekom dana

Danas popodne odvoji malo vremena da budeš u jedinstvu sa samim sobom i sa svojom okolinom. “Svijet koji je međusobno ovisan ne znači samo razumijevanje da štetne posljedice našeg načina života, proizvodnje i potrošnje utječu na sve, već prije svega, pazeći da rješenja ovih problema imaju globalnu perspektivu. Međuovisnost nas obvezuje na razmišljanje jednog svijeta, zajedničkog projekta “(papa Franjo). Udružuješ li svoje napore s vapajem svojih susjeda i Zemlje koja pati? Ciljaš li svojim svakodnevnim radom na izgradnji humanijeg društva? S Marijom, ovo će ti odjeknuti u srcu.

S Isusom u noći

Očisti um i duboko udahni dok gledaš što te je danas usrećilo. Zahvali se onima koji su bili tvoj izvor života. Podsjeti se na ljude koji su bili dio tvog dana. Jesi li se mogao približiti boli onih koji su s tobom bili na putu? Jesi li uzeo u obzir mjesečnu nakanu u prikazanju svog dana? Zatraži oprost ako ti treba i donesi odluku za sutra kako bi surađivao s drugima na putu ka održivom ekosustavu. Zdravo Marijo…