Skip to content

Subota, 23.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Počinje još jedan dan, još jedna prilika da se stavim na raspolaganje hodati s Isusom i izvršavati njegovu volju. Evanđelje ovog dana kaže: “Ponovno se slegnu veliko mnoštvo naroda, tako da nisu mogli ni jesti.” (Marko 3:20). Ponekad praćenje Isusa i biti instrument njegova milosrđa donosi više umora. Molim Isusa da me nauči dijeliti misiju s drugima, tako da mi put služenja ne predstavlja teret već sretnu priliku da hodam s drugima. Prikazujem ovaj dan za papine molitvene nakane za ovaj mjesec, kao i za pripreme za Svjetski dan mladih 2023.

Zdravo Marijo …

S Isusom tijekom dana

“Mlada srca su prirodno spremna za promjenu, povratak, ustajanje i učenje iz života.” (Papa Franjo, Christus Vivit, br. 12). Otpornost je ljudska sposobnost, nema sumnje. Ali to je i dar Duha koji u nama njeguje otvorenost prema Bogu, prema drugima i prema životu. Biti mlad nije ograničeno na datum rođenja, već na ovu otvorenost koju samo Kristov Duh može dati. Ne smijem dopustiti da me svladaju današnje poteškoće, već se pokušavam usredotočiti na ovo otvaranje koje Krist želi njegovati u mom srcu.

S Isusom u noći

Smiri svoj um i smiri dah. Prođi kroz dan kroz susrete koje si doživio i pregledaj kakvi su bili. Jesi li stvorio veze ili si ostao distanciran, ravnodušan? Jesi li ojačao veze više nego razlike? Zapiši što si otkrio i donesi rješenje tako da ti sljedeći susreti pomažu u rastu. Zdravo Marijo…