Skip to content

Subota, 22.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Probudi se ove subote svjestan Božje ljubavi. Zahvali mu i pripremi se da svoj dan proživiš s punim povjerenjem i prepuštanju svega u Njegove ruke. Prikaži bilo koji trenutak tuge ili boli koji bi danas mogao doživjeti prema papinoj nakani za ovaj mjesec. Zamoli ga za pomoć da ispuni misiju koju ti povjeri i da poput svetog Ivana možeš svjedočiti svoju vjeru: “Ovo je učenik koji je sve ovo napisao i njegovo je svjedočanstvo istinito.” (Ivan 21, 20-25).

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Riješi se na trenutak buke, kako u zatvorenom tako i na otvorenom. Ukloni svoje brige, svoje strahove i barijere koje te drže daleko od Gospodina i posveti trenutak samo Njemu. Kako doći do ovog trenutka molitve? Prikaži Gospodinu, iskreno i pouzdano, ono što nosiš u svom srcu. Papa Franjo podsjeća da se “solidarnost, koja je blago siromašnih, često smatra kontraproduktivnom, suprotna financijskim i ekonomskim razlozima”. Koje sjeme uskrsnuća i solidarnosti otkrivaš oko sebe? Kreni na svoje putovanje sa spremnošću da surađuješ i sa svojim malim sjemenom.

S Isusom u noći

Smiri se u smiraj dana. Ponovno iščitaj što se dogodilo u svjetlu papinog poziva „Ne zadržavajmo za sebe ono što smo primili; recite nam kako to podijeliti s braćom i sestrama koji pate. ” Jesi li bio na raspolaganju za pomoć i služenje braći i sestrama? Jesi li uspio podijeliti svoja materijalna ili duhovna dobra s nekim u potrebi? Predaj Gospodinu što je bila sebičnost i obnovi svoj cilj za sutra.

Zdravo Marijo…