Skip to content

Subota, 21.08.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Pozdravljam ovaj novi dan u kojem hodam s Isusom. U današnjem nam evanđelju kaže: „Imate samo jednog učitelja a svi ste braća“ (Mt 23,8). Naučimo izražavati dobrodošlicu svakoj osobi koju danas susrećemo i privedimo k molitvi sve one koji su žrtve nasilja i mržnje u kojima se zaboravlja njihov identitet braće. Znajući da smo djeca istog Oca, razmišljamo o ljubavi onih oko nas i Božjoj ljubavi iz koje smo prvo voljeni. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo kaže nam “Pokrivaju se dobrom”. U svom svakodnevnom radu preispitujem stavljaju li moji postupci Isusa u središte mog života umjesto mojih vlastitih interesa, lažnog pokrivača dobrote. Moleći za milost da znam razliku između stvari koje dolaze i dovode me do Isusa i stvari koje nisu od njega, izaberi što je bolje. Odaberi ga za Isusa u svemu. Vraćam se svom danu s tom željom, posebno uzimajući u obzir Crkvu koja je obnovljena u Duhu Gospodnjem.

S Isusom u noći

Smiri se na kraju ovog dana. Prisjeti se onoga što si doživio i cijeni sve to jer je to bilo dio tvog rasta. Kakav ti je bio dan? Jesi li bio spreman izraziti dobrodošlicu Isusovim želje prema onima koji su se s tobom našli na putu? Kako si ga odražavao? Kako ga nisi uspio odraziti? Imajući osobni emotivni odnos s Bogom pomoći će ti da rasteš u unutarnjoj slobodi kako bi mogao biti njegov apostol u svom svakodnevnom životu. Zamoli za oprost ako tako želiš i zabilježi odluku kojom ćeš ojačati Isusov utjecaj na svoj život.