Skip to content

Subota, 18.09.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan zahvalan za svaki dar koji ti se ponudi na početku dana; pripremi svoje srce da sluša i radi s Isusom u njegovoj misiji. “Tko ima uši, neka čuje” (Lk 8,8). Slušaš li vapaje stvaranja? Koji te zvukovi sprječavaju u slušanju? Reci Gospodinu: ‘Trebam te, pomozi mi da znam slušati, slušati srcem kako bih mogao donositi hrabre odluke koje favoriziraju jednostavan i ekološki održiv način života.” Prikaži svoj dan na tu nakanu.

S Isusom tijekom dana

U svom danu stvori prostor za stupanje u kontakt s Isusom, slušanje i osjećanje njegovih misli. „Molitva je način otvaranja našeg srca Gospodinu kako bi on mogao djelovati po nama“ (Papa Franjo). Umiješa li se Isus u tvoje odluke? Donosiš li hrabre odluke, one koje brinu o ljudskom životu, životinjama, biljkama i prirodnim resursima? Konzumiraš li odgovorno? Odvoji trenutak i pomoli se: “Isuse, trebam te. Daj mi snage da ispravim svoje greške i daj mi hrabrosti da donosim bolje odluke.” Vrati se svojim aktivnostima imajući na umu ovu odluku.

S Isusom u noći

Odmori se kako bi zaključio dan. Bog se učinio prisutnim u današnjim sitnicama: susretima, zadacima, razgovorima, prirodnom svijetu. Na čemu želiš biti zahvalan? U kojim si trenucima osjetio da ti Bog govori srcu? Odaberi riječ koju si čuo da ti Isus govori. Upamti da ti Bog govori u unutarnjoj tišini i kroz svoje stvaranje. S obzirom na sutra, donesi odluku da budeš pažljiv i otvoren prema Bogu. Moli se za mjesečnu nakanu. Zdravo Marijo…