Skip to content

Subota, 16.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za dan koji započinješ. Zatvori oči i stavi u Božje ruke sve što jesi i što imaš. Dopusti mu da te uzme. Postoji netko tebi blizak tko danas treba čuti Božji glas u tvojim utješnim riječima. „Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima“ (Marko 2: 13-17). Sjeti se da je „Milosrđe: posljednji je i najviši čin kojim nam Bog dolazi u susret“ (papa Franjo). Govori nježno, reci riječi ohrabrenja, unesi nadu u razgovor. Ponudi dan za bratskiji svijet.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Danas popodne, odvoji malo vremena da bi bio tihi i susreo se sa Gospodinom. Poziva te da budeš više susjed, kako nam Papa kaže “Više ne kažem da imam susjede, kojima mogu pomoći, već da se osjećam pozvanim da postanem susjed drugih.” Na putu ljubavi i služenja, nježnost duše upozorava te da postoji netko tko te treba. Kad se tamo nađeš, bez invazije, možeš ublažiti poteškoće. Danas popodne pristupi svom susjedu s osmijehom koji otvara nadu.

S Isusom u noći

Smiri svoj um i smiri dah. Prođi kroz susrete koje si danas doživio i pregledaj kakvi su bili. Jesi li stvorio veze ili si ostao distanciran i ravnodušan? Jesi li ojačao svoje veze više od svojih razlika? Zapiši što si otkrio i donesi rješenje tako da ti sljedeći susreti i dalje pomažu u rastu. Zdravo Marijo…