Skip to content

Subota, 15.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray


S Isusom ujutro
Pred tobom je novi početak zahvaljivanja, hvaljenja, služenja i klanjanja tvom Gospodinu. U ovom trenutku izrazi svoje povjerenje u Njega, jer „što god zatražite od Oca u moje ime, dat će vam.“ (Ivan 16, 23-28). Što ti je danas u srcu što želiš tražiti? Za tebe, tvoju obitelj, tvoje prijatelje i poznanike, one s kojima dijeliš svoj posao ili svoju rutinu … one s kojima se susretneš, čak i ako ne znaš … Donesi ih ovo jutro Gospodinu i zagovaraj za njih. Prikaži svoj dan za nakanu mjeseca.
Oče naš …


S Isusom tijekom dana
Zastani i pusti da ti srce kuca zajedno s Isusovim srcem. Nauči živjeti na konkretan način zakon ljubavi koji nam On predlaže. Papa Franjo podsjeća nas da „ne postoji čarolija ili nevidljivi zakon koji nas osuđuje na smrzavanje ili paralizu pred nepravdom. A još manje postoji ekonomska racionalnost koja pretpostavlja da je ljudska osoba jednostavno akumulator pojedinačnih koristi koje nisu povezane s njezinim socijalnim stanjem. ” Postoje li oko tebe nepravde protiv kojih možeš postupiti? Vrati se u akciju.


S Isusom u noći
Napravi pauzu kako bi zaključio dan. Budi zahvalan na onome što si dobio od Boga. Kakvi su bili susreti s tvojom braćom i sestrama? Jesi li se mogao odreći sebe, svog ukusa i sklonosti u korist službe? Zapamti da se Ljubav hrani malim odricanjima koja čine puno dobra oko tebe. Zamoli za oprost ako tvoj poklon nije bio velikodušan i zapiši cilj za sutra.
Zdravo Marijo…