Skip to content

Subota, 13.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvorenog srca primi dan na Isusovo pitanje njegovim učenicima. „Otkud bi ih netko mogao ovdje u pustinji nasititi kruhom? ‘Koliko kruhova imate?’ zapita ih. ‘Sedam’, odgovoriše.“(Marko 8: 1-10). Što moraš podijeliti? Mala stvar koja se daje s ljubavlju ima beskrajnu vrijednost: osmijeh, pozdrav, pomoć, poruka ohrabrenja, obrok, čaša vode. Obveži se za danas. Zahvalan je na Papinoj svjetskoj molitvenoj mreži iz Argentine koja dijeli naše svakodnevne molitve ovog mjeseca.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani kako bi odmorio srce u Isusovoj prisutnosti. Dopusti mu da te pogleda i podsjeti na vremena u kojima se danas brinuo za tebe. Pozvan si da se brineš i o svojoj sestri i bratu. Zaštiti, pazi, ne oštećuj njihove nade, njihove želje, njihove projekte. Pristupaj njihovim životima s poštovanjem kao što to čini Gospodin. “Ističem sramotno nasilje koje se ponekad vrši nad ženama, obiteljsko zlostavljanje i različiti oblici ropstva koji ne predstavljaju pokazivanje muške snage, već kukavičku degradaciju” (papa Franjo). Obnovi svoje predanje.
S Isusom u noći

Budi zahvalan na danu koji završava. Postani svjestan žena koje si susreo i njihovih patnji. Jesi li im uspio ponuditi svoj život i energiju? Jesi li danas uzeo u obzir nakanu da nas je papa Franjo povjerio Papinoj svjetskoj molitvenoj mreži, u korist najugroženijih žena? Preispitaj svoj način života u ovoj službi i istakni svrhu povećanja dostupnosti Isusovoj misiji. Zdravo Marijo…