Skip to content

Subota, 12. veljače 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni svoje jutro zahvaljivanjem Bogu. Slušaj Riječ kao da si na sceni: “Isus je pozvao svoje učenike i rekao im: ‘Žao mi je ovog mnoštva’…” (Mk 8,1-10). “Bog ne želi ništa bez nas, on je uvijek s nama. Iz tog razloga, prvo što Isus čini jest pozivanje drugih da budu s njim u službi njegova poslanja” (5. korak, Put srca). Ako želiš, moli s ovim 5. korakom Puta srca i odluči za ovaj dan odgovoriti na osobni poziv koji ti Gospodin upućuje. Prikaži svoj dan za mjesečnu nakanu.

S Isusom tijekom dana

Odmori se od svojih zadataka kako bi se susreo s Gospodinom. „Isus nas poziva da budemo s njim, da budemo suradnici u njegovu poslanju. U ovom koraku Puta srca potrebno je preurediti život prema Isusovoj osobi, urediti osjećaje koji pokreću naš život.” Korak 5. Kamo su usmjerene tvoje naklonosti? Je li misija tvoj motor? Doživljavaš li u sebi Isusove osjećaje? Ovo je vrijeme da preusmjeriš svoje putovanje u najboljem smjeru, usuđuješ li se? Moli za posvećene žene da pronađu nove odgovore na izazove misije.

S Isusom u noći

Prigrli sve što si danas doživio i pripremi svoje srce za završetak dana. Za što imaš zahvaliti Ocu? Pogledaj kako je tvoje srce danas odgovorilo Gospodinu u svakom događaju. Jesi li učinio Isusovo suosjećanje svojim? Jesi li ovog tjedna napredovao u vrednovanju drugih ili si se usredotočio na nedostatke? Prepusti sada sve božanskom milosrđu i zamoli Isusovo suosjećajno srce za sutra. Ne zaboravi u svojoj svakodnevnoj molitvi one žene na kojima smo zahvalni ovaj mjesec. Zdravo Marijo…