Skip to content

Subota, 12.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj dan otvara ti se nova prilika. Primi ga sa zahvalnošću. „Marija je to čuvala u svom srcu“ (Luka 2, 41-51). U Srcu Marijinu nije bilo mjesta ni za što drugo osim za Isusa. Što držiš u srcu? Kako se zabavljaju tvoje misli? Uzmi zaliha i zamoli je da ti pomogne ispuniti tvoj unutarnji prostor svojom ljubavlju, velikodušnošću i strpljenjem za one koje ćeš danas susresti. Ona nudi ove geste za izazov mjeseca kako bi mladići i djevojke koji se vjenčaju mogli rasti u istinskoj ljubavi.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Potraži kutak s Marijom i odvoji trenutak da se pomoliš za ono što nam kaže papa Franjo: „Kristova zaručnica čini svoje ponašanje ponašanjem Božjeg Sina koji izlazi ususret svima, ne isključujući nijednog. Ona dobro zna da se sam Isus predstavlja kao Pastir stotine ovaca, a ne devedeset i devet. Želi ih sve “(papa Franjo). Kao Majka Pastira, Marija također traži tebe i svakoga od nas. Što možeš učiniti sa svoje strane da se pustiš da budeš pronađen i izađeš potražiti druge? Mladi koji će se vjenčati trebaju tvoju predanost. Idi naprijed!

S Isusom u noći

Uđi u smirenost dana koji završava i sa zahvalnošću položi svoj život u Boga. Gospodin, vjeran svom obećanju, poslao je svog Sina i Mariju, vjeran svojoj misiji, bezuvjetno ih dočekaj. „Čast dane riječi, vjernost obećanju ne može se kupiti ili prodati“ (Amoris laetitia 214). Neispunjeni sporazumi prekidaju veze. Jesi li bio vjeran svojim uvjerenjima, onome što je dogovoreno s drugima? Ako nisi uspio, zamoli za oprost i pomozi onima koji se pripremaju za brak održati riječ. Planiraj obnovljeni sutra već sada.

Zdravo Marijo…