Skip to content

Subota, 08.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Sa zahvalnošću prihvati dan koji ti Bog daje. Također posveti trenutak ove subote Mariji i zahvali joj na njezi, zaštiti i zagovoru. „Evo ti majke!“ (Ivan 19, 25-27). Pokušaj biti pažljiv prema nježnosti koju će ti Gospodin i Marija pokazati danas. Donesi odluku da odražavaš ljubav i milosrđe koje ćeš od njih danas dobiti na druge. Čiji otac i majka možeš biti i ti danas? Kome je potreban bolji noćni san zbog tvoje brige danas? Prikaži svoj dan za papine nakane.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

U trenutku odmora usred svog dana, razmisli o tome kako prolazi tvoj dan, potpomognut papinim riječima: „Za financijske, ekonomske i političke agente Bog je nekontroliran, neukrotiv, čak i opasan, jer čovjeka poziva do njegove pune spoznaje i neovisnosti o bilo kojoj vrsti ropstva. ” Što danas može pomoći da se “ispuniš” u skladu s Božjim planom? Budi spreman i dalje odgovarati na Božji poziv da se ispuniš i raskineš veze koje te zarobljavaju. Moli Gospodina za pomoć i nastavi s aktivnostima.

S Isusom u noći

Makni se od buke i uđi u tišinu poslijepodneva. Primi ovaj dan kao dar od Boga. Kako si koristio materijalna dobra koja su ti danas bila pri ruci: internet, javne usluge, novac, hrana, zabava itd.? Jesu li bili sredstvo za uslugu ili cilj sami sebi? Imaj na umu da briga i poboljšanje svijeta uključuje duboke promjene u načinu života i obrascima potrošnje. Ako ovo nisi uzeo u obzir, zamoli za oprost i sutra započni iznova s novim ciljem u ljubavi.

Zdravo Marijo…