Skip to content

Subota, 05.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Primi ovaj novi dan koji započinješ otvorenog srca i želeći dati svoj dio u misiji. „Ova je siromašna udovica dala više od bilo koga drugoga“ (Marko 12, 38-44). Daj ono što je u tebi najvrjednije: svoje vrijeme i svoje srce. Tvoje prikazanje ovog dana može biti za pomoć mladim ljudima pozvanim u brak da otkriju ljepotu poziva koji im Gospodin daje. Isus danas računa na tebe.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Pronađi prostora usred vreve i užurbanosti. Kakav je tvoj dan? Kako sudjeluješ u misiji pomoći mladim ljudima koji se vjenčavaju da budu vjerni u poteškoćama? Možeš to učiniti svojim bratskim gestama gdje god se nalazio. “Ako ne budemo njegovali strpljenje, uvijek ćemo imati isprike da odgovorimo bijesom. Postat ćemo ljudi koji ne znaju živjeti, asocijalni, nesposobni odgoditi nagone. Obitelj će postati bojno polje” (Papa Franjo). Hrabro nastavi koračnicu u ovom smislu.

S Isusom u noći

Pregledaj svoje putovanje Božjim očima, prepoznajući njegove blagoslove i zahvaljujući mu. Pregledaj svoje misli, riječi i postupke tijekom svog putovanja. Jesu li oni bili izraz ljubavi prema vlastitom strpljenju? U svojoj obitelji, poslu, dolasku i odlasku, koje si plodove ubrao? Mir i radost ili iritacija u tebi i oko tebe? Zamoli za oprost ako nisi uzgojio najbolje zrno niti si dopustio najbolju žetvu i planiraj plodnije sutra za sebe. Prikaži svoje napore kako bi oni koji su u braku iskusili da strpljenje obuhvaća sve.

Zdravo Marijo…