Skip to content

Subota, 01.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro
Počinjemo novi mjesec i novi izazov za čovječanstvo, usmjeravajući pogled na svijet financija i zaštitu građana. Crkva nam danas predstavlja lik svetog Josipa Radnika. Znao je živjeti radosno, zajedno s Marijom i Gospodinom Bogom. “Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je”, reći će Filip Isusu. Neka to danas bude tvoj stav: dovoljan je samo Bog. Ponudi svoj dan za Papinu nakanu i pridruži se u molitvi cijeloj mreži za ovaj novi izazov. Oče naš …

S Isusom tijekom dana
Papa Franjo nas i dalje poziva, kroz nakanu ovog mjeseca, da ljude uvijek stavljamo u središte svog života: „U središte svjetske ekonomije je svijet financija. Na njihovom bi mjestu trebale biti [ljudske osobe]. ” Napravi kratku pauzu i razmisli o svom odnosu s drugima: Cijeniš li one oko sebe onakvima kakvi jesu ili se više usredotočuješ na ono što ti mogu ponuditi? Prisjeti se svojeg dana i nastavi s aktivnostima.


S Isusom u noći

Dan završava, potraži mjesto gdje ćeš danas otkriti ljubav i biti zahvalan na Božjoj ljubavi. Kako si koristio duhovne darove i materijalna dobra koja ti je Gospodin dao? Jesi li ih mogao koristiti na korist drugima ili si tratio vrijeme, ono što posjeduješ i svoje talente, ne uzimajući u obzir druge ili svoju okolinu? Imaj na umu da “” Ako se osjećamo prisno povezani sa svime što postoji, trijeznost i briga spontano će niknuti “” Ako vidiš da to nisi uzeo u obzir, zamoli za oprost i obveži se za sutra.
Zdravo Marijo…