Skip to content

Srijeda, 9. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Smrt i uskrsnuće ključ su kršćanskog života. Ovo je bio veliki Isusov pokret s ovoga svijeta svome Ocu. Isus je rekao mnoštvu: “Ovaj naraštaj traži znak! Neće mu se dati nikakav znak osim Jonin znak” (usp. Lk 11,29). Jona je proveo tri dana u utrobi kita: navijestio je Isusovu smrt; izbačen na obalu iščekivao je svoje uskrsnuće. Gospodine, prinosim ti ono što je u meni usahlo i mrtvo, i nadam se uskrsnuću koje će doći od tebe.

S Isusom tijekom dana

“Ljudi na pronicljiv i bolan način, iako često zbunjeno, percipiraju duhovnu nevolju – mogli bismo čak reći nihilizam – koji podređuje život svijetu i društvu podvrgnutom ovom paradoksu nepravde u suočenju sa sve većim bogatstvom. Ali sklonost da se ova duboka neugodnost umrtvi kroz slijepi poriv prema materijalnom uživanju proizvodi melankoliju života koji ne doprinosi duhovnoj kvaliteti.” (Papa Franjo). Gospodine, u izborima koji su mi danas prepušteni, koju ću istinsku vrijednost živjeti?

S Isusom u noći

Jesam li promovirao život danas? Jesam li bio pažljiv prema onima koji se mogu osjećati umanjeno, izolirano i zaboravljeno vrlo blizu mene? Jesam li se obratio onima u potrebi? Jesam li doživio društveno prijateljstvo koje Crkva traži od nas? U mjeri u kojoj sam u ovoj struji Evanđelja, zahvaljujem ti; ako sam se udaljio od toga, povukao se u sebe, mršteći se, razmišljajući o poniženju, žao mi je. Otvori mi se, vodi me kroz uspone i padove. Sutra želim ponizno slijediti put koji mi je zacrtan. Neka me tvoja milost prati i ide ispred mene. Dušo Kristova, posveti me.