Skip to content

Srijeda, 30.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

U ovom danu koji započinje zahvaljujem Gospodinu na snazi koju mi je dao da živim trenutke kada sam se osjećao neshvaćeno. “Čitav je grad izašao u susret Isusu i kad su ga vidjeli, zamolili su ga da ode” (Matej 8:34). Ponekad zaboravim da Isusu nisu samo pljeskali, već da je zbog njegove velike ljubavi bio progonjen, uhićen i ubijen. Neka mi Gospodin da milost hrabrosti da činim dobro ne gledajući za koga činim dobro. Molim se da budem spreman slobodno djelovati i riskirati da me ne gledaju dobro. Prikazujem djela svog dana za nakanu koju je ovaj mjesec papa Franjo povjerio svojoj Svjetskoj molitvenoj mreži.

Slava …

S Isusom tijekom dana

“Tragedija nije kad čovjek umre. Tragedija je ono što umire u čovjeku kad je živ “(Mário Sérgio Cortella). Toliko ljudi živi bez hrabrosti, dopuštajući sebi da dominiraju depresija, tuga, beznađe … Neću si dopustiti da prođem dolinom boli, a da ne naučim prevladati nedaće i pobijediti sve što oduzima radost življenja. Pobijedit ću patnju, tjeskobu, lijenost, odugovlačenje. Gledam u Bogu milost, hrabrost i ustrajnost da mi i onima koje volim dane učinim boljim.

S Isusom u noći

Vraćam se mirno, ostajući ovdje i sada ovog kasnog popodneva. Prisjećam se svih primljenih blagodati, kako bih zahvalio Bogu. Što je bio izvor moje plodnosti na današnji dan? Koja je sila nastanila moje misli, riječi i geste? Sila sposobna prehraniti druge ili su bili poput jalove smokve Evanđelja, koja je za sebe rezervirala ono što joj je Gospodin dao? Ako je tako, kajem se i zamišljam sutra u kojemu mogu staviti u službu darove koje mi Bog daje.

Oče naš …