Skip to content

Srijeda, 29.12.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Ovoga jutra dopusti si da te vodi Duh Sveti. Zahvaljujući tome, Šimun je ugledao svjetlo koje je tako dugo čekao i s radošću ga prenio. “Sada, Gospodine, možeš pustiti slugu svojega u miru… jer su moje oči vidjele spasenje koje si pripremio pred svim narodima, svjetlo na prosvjetljenje naroda…” Lk 2, 22-35. Unatoč godinama, njegovo je srce bilo mlado zahvaljujući Dahu Božjem. Primi Duha danas kako bi prenio Isusovu poruku svježu u svom okruženju, na obnovljen način. Prikaži svoje putovanje za katehete. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Zastani na neko vrijeme kako bi vidio Isusa u svom srcu. “Pravi misionar… zna da Isus hoda s njim, razgovara s njim, diše s njim, radi s njim. On doživljava Isusa živog s njim usred njegova misionarskog rada. Ako ga netko ne otkrije prisutnog u samom srcu misionarskog predanja, ubrzo gubi entuzijazam i prestaje biti siguran u ono što prenosi, nedostaje mu snage i strasti.” papa Franjo. Što ti najviše odjekuje? Obnovi svoj život u Njemu da Ga navijestiš sa strašću. Nastavi tako moleći se za nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Bliži se kraj dana, smiri ritam kako bi ponovno pročitao svoj dan uz pomoć Gospodina. Jesi li tražio božansku pomoć kada si naviještao svoju vjeru? Uzimaš li u obzir stvarnost slušatelja, njihove poteškoće, njihove ritmove, njihovu uvjetovanost? Tražiš li Božje nadahnuće za pronalaženje novih puteva, prilagođenih onima koji te čuju? Duh Sveti sve čini novim. Kada volimo, to se očituje nama i kroz nas. Njegovo svjetlo je inovativno i njegova kreativna snaga. Moli da katehete prenesu Isusa na obnovljen način. Zapiši svoju svrhu. Ave Maria.