Skip to content

Srijeda, 26.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kako započinješ ovo novo putovanje, ostavi u sebi prostora za Gospodinovu prisutnost. Obrati pažnju na svoja osjetila da bi čuo, vidio, osjetio, pa čak i okusio ili namirisao ono što ti danas želi reći. „Sin čovječji bit će izdan“ (Marko 10, 32-45). Što ti sugeriraju ove Isusove riječi? Krist se dao i umro za tebe. Danas, uskrsnuo, nastavlja pratiti sve tvoje dane kroz tihu prisutnost Duha. Moramo cijeniti njegovu predanost i prisutnost s ljubavlju pokraj nas. Prikaži sve što ćeš danas živjeti za papine nakane.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Osvijesti prisutnost Isusa pored sebe i razgovaraj s njim, kao prijatelj s prijateljem. Što te privlači kod njega? U koja si doba dana osjetio da hoda pored tebe? Sveti Ivan Zlatousti rekao je kako “Ne dijeljenje posjeda sa siromašnima krade im život i oduzima im živote. Roba koju imamo nije naša, već njihova.” Što ti sugeriraju ove riječi? Tko te danas treba da s njim podijeliš svoje vrijeme, svoje slušanje, svoju nježnost i svoju robu? Nastavi putovanje uzimajući u obzir ono što je razmatrano.

S Isusom u noći

Pogledaj sada svoje putovanje kako pada večer. Budi zahvalan na Božjim darovima na današnji dan. Jesi li stvorio mostove s onima koji su te okruživali ili si produbio pukotine? Jesi li proširio svoje srce da poželiš dobrodošlicu bližnjemu? Jesi li izašao u susret  onim koji su daleko od tvoje naklonosti? Papa nas uči da “ljubav stvara veze i proširuje postojanje kada osobu privlači od sebe ka drugoj”. Zamoli za oprost za ono što nisi znao ispuniti i istakni cilj da poboljšaš svoj dar svojoj braći i sestrama.

Zdravo Marijo…