Skip to content

Srijeda, 24.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan na danu, Gospodin te poziva na suradnju u njegovoj misiji suosjećanja. Budi dostupan ovom pozivu pozdravljajući male znakove koje vam dan nudi. Znakovi bi mogli doći u obliku svih novih prilika kao što su brat, zadatak koji treba obaviti, osmijeh za pružanje ili vrijeme za dijeljenje. „Jer kao što je Jona bio znak Ninivljanima, tako će i Sin čovječji biti znak ovomu naraštaju.“ (Luka 11: 29-32). Prepoznaješ li znakove Gospodinove prisutnosti u svom danu? Obrati pažnju i ne budi nervozan kad otkriješ kako ti Gospodin govori.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odvoji malo slobodnog vremena ovog popodneva i pogledaj svoje srce. Koji te osjećaji ispunjaju? Koje su se ideje najčešće ponavljale tvog jutra? Tvoje srce traži Gospodina u svemu, čak i ako toga nisi uvijek svjestan. Franjo nam kaže da je “Istina početak potrage za najčvršćim temeljima koji stoje iza naših izbora i također naših zakona.” Orijentiraš li svoje srce evanđeoskim kriterijima kada donosiš odluke u svom životu? Ili odvajaš “svoj uobičajeni život” od “svog duhovnog života”? Obnovi svoje prikazanje za nakanu ovog mjeseca.
S Isusom u noći

Pripremi se za završetak dana. Pregledaj svoje iskustvo već danas. Kakav je bio tvoj dan? Na čemu želiš biti zahvalan? Pogledaj ljude koje ti je Bog dao, posebno žene koje su ti najbliže u životu. Kako si se nosio s njima? Jesi li uspio slušati i postaviti se na njihovo mjesto ili si se zaključao u svoj um i svoje perspektive? Zamoli za oprost ako nisi znao kako dočekati one koje ti je Gospodin stavio na put. Odustani od svog dana i donesi odluku da sutra rasteš u ljubaznosti i dobrodošlici. Zdravo Marijo…