Skip to content

Srijeda, 23.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljujem Ocu za još jedan dan koji započinje. Želim li živjeti svoju vjeru usred svijeta danas? Želim li da me vodi Duh Isusov, da me on vodi? Čujem što mi Isus kaže: „Po plodovima ćete ih spoznati“ (Mt 7,20). Više od zapovijedi, Isus mi daje lijep i praktičan sud razlučivanja. Mogu ovo prihvatiti u svom srcu! Samo na taj način mogu otkriti volju Božju u svemu onome što u mom srcu stvara mir, pravdu i radost. Molim za ovaj dar s velikom hrabrošću i nudim svoj dan za Papine nakane za ovaj mjesec, kao i za pripremu Svjetskog dana mladih 2023. godine. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

“Više od straha od neuspjeha, nadam se da ćemo ukloniti strah koji se zarobi u strukture koje nam pružaju lažnu zaštitu. Sve vrijeme vani je gladno mnoštvo i Isus nam ponavlja bez prestanka: Dajte im vi jesti” (papa Franjo ). Mogu saznati samo tko sam i što moram dati, ako spoznam koliko mi je dano sve što imam i što jesam. Ne zatvaram se zbog sramežljivosti ili visine, ali radost nalazim u zajedničkom i predanom životu. “

S Isusom u noći

Vrati smirenost iskorištavanjem mirnoće večeri. Donosi do danas sve primljene blagodati i zahvaljuj Bogu na njima. Koji je bio tvoj izvor plodnosti danas? Koje si plodove ubrao od svojih misli, riječi i gesta? Jesu li poslužili za hranjenje drugih? Zamoli Gospodina za razlučivanje za sutra i moli za mlade ljude koji se pripremaju za brak, da gaje radost i predanost u zajedničkom životu i da budu plodni kroz dobra djela. Zdravo Marijo!