Skip to content

Srijeda, 20.1.2021..

Posted in Klikni i moli - click to pray

 Isusom ujutro 

Probudi se u novi dan voljnim srcem i zadivi se milosrdnim pogledom Gospodinovim. „A on, ražalošćen okorjelošću srca njihova, srdito ih ošinu pogledom pa reče tom čovjeku:‘ Pruži ruku svoju ’“ (Marko 3: 1-6). Gospodinove oči mogu staviti ljubav u situaciju paralize. Što tvoj pogled ostavlja u svakom trenutku? Na što se fokusiraš? „Milosrđe se još jednom otkriva kao temeljna dimenzija Isusova poslanja“ (papa Franjo). Prikaži svoj dan kako bismo svi mogli njegovati socijalno prijateljstvo.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana 

Odvoji malo vremena danas poslijepodne kako bi shvatio kvalitetu svojih odnosa. „Par i prijatelj trebaju otvoriti srce u krugovima kako bi postali  sposobni otvoriti se za poželjeti dobrodošlicu svima“ (papa Franjo). Ljubav pomaže rasti i omogućava otvorenost onima koji se vole tako da im se život dijeli i da primaju više ljudi. Autentična ljubav otvorena je za druge. Što ti govore ove riječi? Kakva je kvaliteta tvojih odnosa? Obnovi svoje dnevno prikazanje.

S Isusom u noći 

Smiri svoj um na kraju dana. Sjeti se primljenih milosti. Jesi li mogao u onima koje voliš i u onima koji ti se ne sviđaju otkriti Božje lice? Jesi li se otvorio svima ili si doživio otpor? Završi dan slaveći Boga za njih i otkrij kako ti pomažu u odrastanju u tvom životu. Što predlažeš za sutra?

Zdravo Marijo…