Skip to content

Srijeda, 19.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovo novo putovanje osvješćujući da si u Božjoj prisutnosti. Živi danas sjedinjen s Isusom, u skladu s Evanđeljem: “Neka budu jedno poput nas.” (Ivan 17, 11b-19). Otvori svoje srce Gospodinu i zahvali mu na ljubavi prema tebi. Kako možeš danas ostati bliže Njemu? Meditiraj o tome i donesi rješenje u vezi s tim. Pripremi se za proživljavanje dana u sretnoj trijeznosti i ponudi svoj dan i svoje poslove onima koji su zaduženi za financijski svijet.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Usred svojih dnevnih zadataka pronađi trenutak bliskosti s Isusom. Preispitaj svoj cilj dana i meditiraj s papom Franjom o vrijednostima i svojim stavovima tijekom ovog putovanja: „To što neki beskućnici umiru od hladnoće na ulici nije vijest. Suprotno tome, pad od deset bodova na burzama nekih gradova predstavlja tragediju “(papa Franjo). Koristiš li novac pametno? Jesu li tvoji postupci uvijek motivirani općim dobrom? Budi zahvalan na ovom susretu i vrati se svom poslu.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana uđi u svoje srce i budi zahvalan za ono što si doživio. Osjećaš li da te nešto veže i sprječava da se predaš drugima? Što je to što ne želiš pustiti, a što ti ne dopušta da rasteš u Ljubavi? Gdje si usidrio svoje srce danas, u Boga ili ljudskoj sigurnosti? Istinska te ljubav oslobađa svih veza. Zamoli za oprost ako si se danas držao svoje sebičnosti i zanemarivao ljubav svog brata. Što sutra možeš učiniti drugačije da rasteš u slobodi i više voliš sva stvorenja? Napiši svoj cilj.

Zdravo Marijo…