Skip to content

Srijeda, 13.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Svoj dan započinjem, Gospodine, srcem usmjerenim prema tebi. Želim surađivati s tobom i živjeti sa svojim jedinim središtem u tebi. Ti budi moj početak i kraj, kako ništa u meni ne bi bilo daleko od tebe.“ Živiš li za sebe ili da bi volio i služio zajedno s drugima? Je li svrha tvoje ljubavi onaj drugi ili ti sam? Brini se više za davanje, a ne za primanje i tvoje će srce doseći ljubav. „Izliječio je mnoge bolesne“ (Marko 1, 29-39).

Oče naš…

S Isusom tijekom dana

Uskladi svoje srce s Gospodinom i napravi pauzu. Papa nas poziva da meditiramo o bratstvu kao jedinoj mogućnosti. „Nije moguća opcija živjeti ravnodušno prema boli, ne možemo dopustiti da itko ostane na jednoj strani života. To bi nas trebalo ogorčiti, čak i da izgubimo spokoj da bismo bili uznemireni ljudskom patnjom. To je dostojanstvo.“ Dopuštaš li da te šokira bol tvog susjeda? Čak i ako to smeta tvojim planovima, pobrini se za potrebe onih koji traže tvoju pomoć. Ponovno pokreni svoj dan u tu svrhu.

S Isusom u noći

Na kraju dana, cijeni što se dogodilo. Jesi li svjestan snage molitve za druge? Jesi li bio pažljiv prema onima koji su od tebe tražili da se moliš za njihove potrebe? Daj ih sada u Gospodinove ruke i zagovaraj se za sve njih, tako da mogu biti blagoslovljeni tvojom molitvom. Zabilježi što ti pomaže. Oraspoloži se za sutra!

Zdravo Marijo…