Skip to content

Srijeda, 12.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro
Započni svoje putovanje hvalom Uskrslom Gospodinu, koji je pobjednički ustao iz groba! Njegova pobjeda smrti ujedno je i tvoja pobjeda! To je istina koju nas Duh Sveti potiče da ispovijedamo. „Duh Istine – upućivat će vas u svu istinu.“ (Ivan 16, 12-15). Prinesi svoju današnju molitvu, svoja djela, patnje i radost, kako bi njegovo Kraljevstvo bilo prisutno u našoj sredini. Djeluj posebno za najslabije da ne nastave biti nezaštićeni pred proždrljivošću svijeta financija.
Oče naš …
S Isusom tijekom dana
Zaustavi se tijekom svog užurbanog dana kako bi bio s Gospodinom i provjeri GPS koordinate svog srca. Budi zahvalan na onome što si do sada doživio … ljudi, riječi, osjećaji … Otkrij Gospodina koji je jutros prolazio pored tebe. Papa Franjo podsjeća nas: “važno je da danas steknete snagu i hrabrost da slijepo ne poslušate nevidljivu ruku tržišta.” Osvijesti svoja svakodnevna iskušenja i usmjeri svoju molitvu Gospodinu tražeći snagu i hrabrost da ih nadvladaš. Reprogramiraj smjer svog dana i vrati se svojim dnevnim zadacima.
S Isusom u noći
Smiri se kako se bliži suton. Prisjeti se događaja koji su proživljeni. Kakav ti je bio dan? Gdje si stavio svoje srce? Jesi li bio na raspolaganju za pomoć i služenje braći i sestrama? Kakva je tvoja ljubav bila na zadatku u službi drugih? Ne radi se o onome što radiš već o ljubavi koju si iskazao. Tijekom ovog mjeseca pokušaj da tvoji postupci budu usmjereni na opće dobro. Zapiši cilj poboljšanja službe svojoj braći i sestrama.
Zdravo Marijo…