Skip to content

Srijeda, 10.2.2021. bl. Alojzije Stepinac

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj dan otvoren za djelovanje Kristovo u svom srcu koje traži i koje počiva samo u Njemu. Iako želimo voljeti i biti voljeni, tu ljubav tražimo na pogrešne načine, a štetimo drugima i sebi. „Jer iz nutrine, iz ljudskog srca izlaze: zle misli, razne vrste bluda, krađe, umorstva, preljuba, lakomstva, opačine; lukavstvo, razuzdanost, zavist; psovka, oholost, bezumlje.“ (Marko 7,14-23). Zamoli Gospodina da izliječi rane u srcima svih muškaraca i žena na svijetu, posebno onih oštećenih nasiljem.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odvoji malo vremena danas popodne kako bi svoje srce uskladio s Isusovim. Na čemu moraš biti zahvalan u onome što se dogodilo ujutro? Izađi i pomozi svijetu da raste, ispuni želje drugih i ostvari hrabre ciljeve. Dobro tvoga brata širi se i dolazi i tebi. Papa nam kaže da je „osvajanje žena osvajanje cijelog čovječanstva“ (papa Franjo). Surađuj s onima koji te trebaju, čak i ako to za tebe nije izravno dobro, pogotovo ako pomaže ženama koje su ti najbliže da rastu. Obnovi svoje predanje.

S Isusom u noći

Neka ti se dan završi. Hvala Bogu na onome što si dobio od njega. Pregledaj lica žena koje su ostavile traga na tebi. Brineš li se o njima? Jesi li ih gledao srcem ili površno? Kakav je bio tvoj tretman, geste i riječi? Treba li nekome isprika od tebe? Ne zaboravi da se možeš pobrinuti za ono što zaista cijeniš. Razgovaraj o svemu tome s Gospodinom i zatražite pomoć za sutra. Zdravo Marijo…