Skip to content

Srijeda, 09.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni jutro dajući svoj život u Isusove ruke i primajući njegovu Riječ. „Tko ispunjava i poučava zapovijedi, bit će velik u Kraljevstvu Nebeskom“ (Matej 5, 17-19). Danas si pozvan živjeti zapovijed ljubavi koja sažima sve druge. Tko te treba na ovaj dan? Budi na raspolaganje onome tko danas bude s tobom na putu. Svojom toplinom i strpljenjem moći ćeš surađivati kad god da si u svom danu, mjesecu ili godini, tako da pozvani u brak žive velikodušno uzajamno predano. Prikaži svoje putovanje za ovaj izazov koji nam povjerava papa Franjo.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zaustavi koračnicu danas popodne kako bi svoje srce stavio uz Isusovo srce. Pomoći mladim ljudima da otkriju ljepotu braka izazov je obraćenja života. Kako voliš? “Ljubav prema drugome podrazumijeva to zadovoljstvo promišljati i vrednovati lijepo i sveto” drugoga “, što postoji izvan mojih potreba. To mi omogućava da tražim dobro drugog, čak i kad znam da to ne može biti moje” ( papa Franjo). Moli za  ovu milost kako bi rastao u velikodušnoj ljubavi prije nego što se vratiš na pravi put.

S Isusom u noći

Mrači se i sve se smiruje. Uđi u tišinu dana koji završava, zahvalno se prisjećajući vjernosti Gospodina i ljudi koji te dobro vole. Jesi li vjerno odgovorio na ljubav koju si dobio? Što je pokrenulo tvoje misli, riječi i geste? Jesi li uspio navesti svoja dobra nadahnuća dana? Primi Božje oproštenje ako svom bratu nisi izrazio dobrodošlicu onako kao bi Isus to učinio, i planiraj bolje sutra. Zamoli Duha da te vodi u umijeću ljubavi. Moli za mlade ljude koji se pripremaju za brak kako bi iskusili vjernu ljubav.

Zdravo Marijo…