Skip to content

Srijeda, 05.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Probudi se za ovaj novi dan sa željom da ga živiš zajedno s Isusom. Njegova blizina omogućit će nam da obilno donosimo plod: “Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda.” (Ivan 15: 1-8). Planiraj svoje vrijeme molitve već danas. Zamoli Gospodina za milost da ga znaš prepoznati u susretima sa svojom braćom i sestrama. Danas prikaži svoja djela za Papinu nakanu za ovaj mjesec.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za novi susret s Gospodinom i razmisli s Papom: „Kad novac postane sam sebi svrhom i razlogom svih aktivnosti, svake inicijative, tada prevladavaju utilitarna vizija i divlja logika profita. Oni ne poštuju ljude, s posljedičnim i generaliziranim padom vrijednosti solidarnosti i poštovanja prema ljudskoj osobi. ” Kakav je tvoj odnos s novcem i s drugima? Prevladava li osoba u tvojoj aktivnosti ili je profit razlog svih tvojih aktivnosti?

S Isusom u noći

Odvoji malo vremena da pogledaš svoj današnji dan koji završava. Budi zahvalan na onome što si doživio. Kakav je bio tvoj odnos s drugima i sa tvojom okolinom? Jesi li se dobro ponašao prema drugima? Jesi li uzeo u obzir njihove potrebe? Razmisli o ovoj frazi pape Franje “ići od potrošnje do žrtve, od pohlepe do velikodušnosti, od otpada do sposobnosti dijeljenja … to znači ići malo po malo od onoga što želim prema onome što Božji svijet treba.” Ako želiš zamoliti Gospodina za oprost za nešto, to možeš učiniti zajedno sa ciljem tvog sutrašnjeg putovanja.

Zdravo Marijo…