Skip to content

Srijeda, 02.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni putovanje otvorenog srca kako bi surađivao s Isusom u njegovoj suosjećajnoj misiji. „Bog nije Bog mrtvih, nego živih“ (Marko 12, 18-27). Daješ li život koji ti Gospod daje onima oko tebe? Želiš li to podijeliti posebno sa svojim partnerom ili s onim tko živi s tobom ili oko tebe? Svojom darežljivošću možeš živjeti izazov mjeseca koji stvara život i zajedništvo kamo god krenuo. Za to imaš Gospodinovu pomoć. Ponudi mu svoj dan s povjerenjem.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se u danu za susret s Gospodinom. Svijet ima dehumanizirajuću i humanizirajuću dinamiku, ovisno o tome jesmo li otvoreni ili smo zatvoreni za život. Priznaješ li svoje sudjelovanje u ovoj dinamici? Kako humaniziraš ili dehumaniziraš svoje okruženje ili ljude u svom životu? „Postoji kultura koja mnoge mlade ljude tjera da ne mogu zasnovati obitelj jer su lišeni budućih mogućnosti“ (Papa Franjo). Kako im možeš pomoći? Nastavi svoj dan obnavljajući svoju predanost misiji humanizacije svijeta.

S Isusom u noći

Na kraju dana odaberi mirno mjesto i budi zahvalan na primljenim milostima. S kim si se povezao kroz svoj dan? Osobito pogledajte ljude koji žive s tobom ili su ti bliski. Postoje li osobe s kojima imaš poteškoća? Možeš li biti strpljiviji s njima? Papa Franjo podsjeća nas da je “Božja strpljivost vježba milosrđa s grešnikom i očituje istinsku snagu.” Odvaži se sutra osnažiti se njegovom milošću. Prikaži sve za mlade ljude koji se pripremaju za brak, kako bi mogli njegovati svoje veze strpljivom ljubavlju koju dobivaju od Boga.

Zdravo Marijo…