Skip to content

Srijeda, 01.09.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan vjerujući u Boga. Primijeti kako Gospodin u svakom detalju prirode predstavlja svoju beskrajnu ljubav prema stvaranju. “I u drugim gradovima moram naviještati radosnu vijest o kraljevstvu Božjem, jer sam za to poslan” (Lk. 4:43). Isus nam daje poslanje naviještati Evanđelje svima, bez obzira na njihov identitet. Tijekom dana obrati pažnju na svoj način odnosa s onima oko sebe; pazi na svoj stav koji odaješ, kao i na dojam koji ostavljaš na živote drugih. Uoči svoju okolinu i utjelovi jednostavnost. Oče naš .. .

S Isusom tijekom dana

“Briga o ekosustavima zahtijeva dalekovidnost, jer nitko tko traži brzu i laku zaradu nije istinski zainteresiran za njihovo očuvanje. No, cijena štete uzrokovane takvim sebičnim nedostatkom brige mnogo je veća od ekonomske koristi koju treba postići. Možemo biti nijemi svjedoci strašnih nepravdi ako mislimo da možemo ostvariti značajne koristi tjerajući ostatak čovječanstva, sadašnjeg i budućeg, da plati iznimno visoke troškove pogoršanja okoliša. ” (Papa Franjo, Laudato si) Gospodine, na raspolaganju sam da djelujem po svojoj mjeri i da učinim što god mogu, molitvom i djelovanjem, kako bih spriječio daljnju štetu Božjem stvaranju.

S Isusom u noći

Prisjeti se dana. Budi zahvalan na milostima koje ti je Bog dao kroz svoje stvaranje. Jesi li imao na umu mjesečnu nakanu koja nas poziva na jednostavan način života koji brine o onima oko nas? Jesi li pazio na potrebe onih koji su uz tebe, onih s kojima se svakodnevno susrećeš u svom susjedstvu ili na poslu? Što je s tvojim načinom života, konzumacije, ponašanja za dobrobit drugih i okoliša? Ako nije jednostavan i brižan, traži oprost i milost da budeš nositelj života u svom okruženju. Odaberi određeni način izvođenja ovih stvari. Zdravo Marijo…