Skip to content

Ponedjeljak, 7. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljujući Evanđelju iščekujemo Posljednji sud. Znamo što će nam Gospodin reći: “Što god učiniste jednome od ovih najmanjih, koji su moja braća, meni učiniste!” (Mt 25,40.) U poslušnom duhu, Gospodine, nudim ti ovaj dan i molim te da mogu uistinu živjeti u ovom bratskom duhu. One koje ću sresti, smatrat ću ih braćom i sestrama koje treba voljeti i pomoći. Čekaš nas u vječnom životu: kako jedni drugima pomoći da to postignemo? Govoreći da najmanjima među nama.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo upozorava na „oskudnu pozornost koja se posvećuje pitanju, ali tako važnom i tako odlučujućem, jedinstva ljudske obitelji i njezine budućnosti. Erozija ove osjetljivosti, koja dolazi od svjetovne moći podjele i rata, raste globalno, brzinom koja je daleko veća od brzine proizvodnje dobara. To je prava kultura – ili bolje rečeno antikultura – ravnodušnosti prema zajednici: neprijateljski raspoložena prema muškarcima i ženama, te povezana s tiranijom novca.” Gospode, smiluj se. Kako mogu odgovoriti ovoj antikulturi? Gospodine, daj mi snage da budem svjedok kroz svoja djela tijekom cijelog ovog dana.

S Isusom u noći

Dan je satkan od nepredviđenih događaja, ali i od ispoljene volje. Jesam li uspio ispuniti svoje obveze? Jesam li imao bratski stav? Jesam li skrenuo pogled na onoga kome je pomoć trebala? Ako je tako, hvala ti, jer sva dobrota dolazi od tebe, pa makar bila i od nas. Ako ne, molim te, Gospodine, za oproštenje, i želim sutra raditi bolje. Daj mi svoju ljubav i svoju milost; to mi je dovoljno. Neka ovaj tjedan bude tjedan ispunjenih obećanja. Gospodine, daj nam svoga Duha da izgradimo tvoje Kraljevstvo.