Skip to content

Ponedjeljak, 31.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započinjemo novi tjedan, a završavamo mjesec dana. I to radimo ruku pod ruku s Marijom. Dolazi u tvoju kuću i prati te svaki dan. Zahvaljuje Isusu što nam je dao svoju majku za majku, ponavljajući Elizabetine riječi: “Tko sam ja da me Majka moga Gospodina dolazi vidjeti?” (Luka 1: 39-56). Dok prikazuješ svoj dan, budi spremni dovesti Isusa drugima, kao što je to učinila Marija prilikom posjeta svojoj rođakinji. Neka naša današnja prisutnost svima donese radost, utjehu i milosrđe samoga Krista.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Posveti prostor ovom posljednjem popodnevu u svibnju, kako bi se približio Mariji i ostao uz nju. Uvijek nas pokazuje i vodi do svog Sina. Ona nas podsjeća da se Bog očituje u siromašnima i jednostavnima. Papa Franjo nas u tom smislu potiče na ovu plemenitu težnju: “Inkluzivni kapitalizam koji nikoga ne ostavlja za sobom i koji ne isključuje nijednu našu braću i sestre.” Pregledaj svoje odnose u svjetlu riječi pape Franje. Zahvali na ovom trenutku molitve i nastavi putovanje.

S Isusom u noći

Smiri se u suton. Pročitaj što se dogodilo u svjetlu papinog poziva: „Nemojmo zadržati za sebe ono što smo dobili; recite nam kako to podijeliti s braćom i sestrama koji pate. ” Jesi li bio na raspolaganju za pomoć i služenje braći i sestrama? Jesi li uspio podijeliti svoja materijalna ili duhovna dobra s nekim u potrebi? Predaj  Gospodinu što je bilo sebičnost i obnovi svoj cilj za sutra.

Zdravo Marijo….