Skip to content

Ponedjeljak, 29.03.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni svoj dan nudeći svoj život i sve što dobiješ za Papine nakane. “Tada Marija uze litru prave nardove dragocjene i miomirisne pomasti te Isussu pomaza noge pa mu ih otre svojom kosom. Kuća se napuni mirisom pomasti.“ (Ivan 12, 3). Marija pomaže Gospodinova stopala pomasti. Isus pomaže sve stvorenje svojom krvlju, kako bi se moglo pomiriti s našim Bogom Ocem. Takva je beskrajna velikodušnost Boga koja je rasipala njegovu ljubav i suosjećanje. Pripremi se za potpuno življenje sakramenta pomirenja.

Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Odmori se danas popodne kako bi susreo Gospodina koji te čeka. Nudi ti svoje prijateljstvo koje se kuje u osobnim susretima. „Milosrđe obnavlja i otkupljuje; Voljen sam, dakle postojim; Oprošteno mi je, tada se ponovno rađam u novi život; Bio sam milosrđe, tada postajem instrument milosrđa “ (papa Franjo). Primio si oproštenje našega Oca. Vrijeme je da svjedočiš djelima milosrđa. Hraniš li gladne? Pozdravljaš li imigranta? Tješiš li tužnog? Opraštaš li onome tko te vrijeđa? Moli za milost da podrži tvoje svrhe.


S Isusom u noći

Odvoji malo vremena i pogledaj proživljeni dan. Budi zahvalan na prilikama koje ti je Bog dao. Jesi li bio svjestan njegove ljubavi? Zapamti: voli puno tko zna da mu je puno oprošteno. Vidiš li se u milosrdnom Srcu Gospodnjem? Je li i ti opažaš koga obično susrećeš? Izražavaš li drugima geste koje milost ima s tobom? Znanje kako prepoznati koliko ti je oprošteno može ti uvelike pomoći da poboljšaš kvalitetu dobrodošlice i otvorenosti bez razlike. Zapiši što s otkrio i ne uskraćuj sebi mir koji možeš primiti u sakramentu pomirenja. Zdravo Marijo…